Omáčka k uzenému masu
Recepty, OmáčkySuroviny
- trocha oleje na smažení
- 2 cibule
- koření grilovací
- pepř černý mletý
- sůl (vegeta)
- sójová omáčka
- hladká mouka
- voda na podlití nebo vývar
Postup Omáčka k uzenému masu
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno, na oleji osmažíme cibuli do zlatova, poté zasypeme hladkou moukou a uděláme tak zvanou jíšku, poté jí zalejeme vodou nebo vývarem dáme koření, co máme rádi (já jsem dal grilovací koření, pepř, vegetu a sójovku).
Poté směs nalejeme na uzené maso a dáme do trouby s uzeným masem.
Do trouby dáme uzené maso s touto směsí na 180-200 stupňů na 30 minut a já nechávám asi 20 minut pod pekáčkem a 10 minut bez pekáčku a s omáčkou se nestane nic, akorát chytne chuť toho uzeného masa je fakt dobrá doporučuji.