Vosí dort s čokoládovou polevou

Recepty, Dorty

Suroviny

kakaový korpus do 25cm formy:
5 vajec
15 dkg cukru krupice
3 lžíce kakaa
cca 3 lžíce hladké mouky aby jí bylo i s kakaem 15 dkg
5 lžic oleje
tvarohovo-šlehačkový krém na promazání:
250 g tvarohu
200 ml zakysané smetany
1 vanilkový cukr
1 smetana 31%
1 ztužovač dr.Oetker
jahodová marmeláda
jahodový kompot
1 šlehačka ke šlehání Rama
lískové oříšky v čokoládě
vosičky z falešného marcipánu - barveno gelovými barvami
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Bílky s cukrem vyšleháme do tuhého sněhu. Po jednom postupně zašleháme žloutky a po lžících olej. Lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem.

  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 170°C.

  3. Korpus necháme vychladnout, prořízneme na polovinu, potřeme marmeládou, trochou krému, poklademe okapanými jahodami, opět krém a přiklopíme vrchní polovinu.

  4. Boky dortu potřeme zbytkem krému, vrchní část postupně od kraje lžičkou poléváme čokopolevou, aby lehce stékala po stranách,zbytek rozetřeme po povrchu korpusu, ozdobíme ušlehanou Rama šlehačkou, čokoládovými bonbóny a marcipánovými figurkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!