Ochucené majonézy

Recepty, Omáčky

Suroviny

KOPROVÁ MAJONÉZA:
200 g majonézy
15 g kopru
1/2-1 lžička limetkové šťávy
sůl
mletý pepř
S PEČENÝM ČESNEKEM:
3 stroužky česneku
1/2 lžičky soli
240 ml majonézy
2 vrchovaté lžíce nastrouhaného Parmezánu
1 lžíce citronové šťávy
pepř podle chuti
BYLINKOVÁ:
240 ml majonézy
hrst jemně nasekané rukoly
hrst nasekané bazalky (lístků)
hrst hladkolisté petrželky
sůl
pepř
4.KORIANDROVÁ:
240 ml majonézy
1 lžíce rýžového octa
1 středně velké červená paprika
hrst najemno nasekaného koriandru (lístků)
sůl
5.WASABI:
240 ml majonézy
2 lžičky pasty wasabi
2 lžíce jemně nastrouhané limetkové kůry
sůl
6.KOPROVO-KAPAROVÁ:
240 ml majonézy
2 lžíce nasekaného kopru
2 lžíce kaparů nakládaných v soli
2 jemně nasekané nakládané okurky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. 1. Kopr nasekáme najemno a v misce smícháme s majonézou. Vmícháme limetovou šťávu a dochutíme solí a pepřem.

  2. 2.Česnek pečte i se slupkou 15 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů. Vychlaďte je a vnitřek stroužků vytlačte a smíchejte s 1/2 lžičky soli. Poté česnekovou pastu dobře promíchejte s 240 ml majonézy, 2 vrchovatými lžícemi jemně nastrouhaného parmazánu, 1 lžící citronové šťávy. Dochutíme pepřem a solí.

  3. 3.Smíchejte 240 ml majonézy s rukolou, bazalkou, petrželkou a ochuťte solí a pepřem.

  4. 4. Promíchejte majonézu s rýžovým octem, nasekanou čili papričkou a koriandrem. Dochuťte solí.

  5. 5.Smíchejte majonézu s wasabi a přidejte nastrouhanou kůru. Dochuťte solí.

  6. 6.Promíchejte majonézu s okurkou, koprem, s kapary omytých, okapaných a nasekaných. Dochuťte solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!