Ochucené majonézy
Recepty, OmáčkySuroviny
- KOPROVÁ MAJONÉZA:
- 200 g majonézy
- 15 g kopru
- 1/2-1 lžička limetkové šťávy
- sůl
- mletý pepř
- S PEČENÝM ČESNEKEM:
- 3 stroužky česneku
- 1/2 lžičky soli
- 240 ml majonézy
- 2 vrchovaté lžíce nastrouhaného Parmezánu
- 1 lžíce citronové šťávy
- pepř podle chuti
- BYLINKOVÁ:
- 240 ml majonézy
- hrst jemně nasekané rukoly
- hrst nasekané bazalky (lístků)
- hrst hladkolisté petrželky
- sůl
- pepř
- 4.KORIANDROVÁ:
- 240 ml majonézy
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 středně velké červená paprika
- hrst najemno nasekaného koriandru (lístků)
- sůl
- 5.WASABI:
- 240 ml majonézy
- 2 lžičky pasty wasabi
- 2 lžíce jemně nastrouhané limetkové kůry
- sůl
- 6.KOPROVO-KAPAROVÁ:
- 240 ml majonézy
- 2 lžíce nasekaného kopru
- 2 lžíce kaparů nakládaných v soli
- 2 jemně nasekané nakládané okurky
- sůl
- pepř
Postup Ochucené majonézy
Postup přípravy receptu
-
1. Kopr nasekáme najemno a v misce smícháme s majonézou. Vmícháme limetovou šťávu a dochutíme solí a pepřem.
2.Česnek pečte i se slupkou 15 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů. Vychlaďte je a vnitřek stroužků vytlačte a smíchejte s 1/2 lžičky soli. Poté česnekovou pastu dobře promíchejte s 240 ml majonézy, 2 vrchovatými lžícemi jemně nastrouhaného parmazánu, 1 lžící citronové šťávy. Dochutíme pepřem a solí.
3.Smíchejte 240 ml majonézy s rukolou, bazalkou, petrželkou a ochuťte solí a pepřem.
4. Promíchejte majonézu s rýžovým octem, nasekanou čili papričkou a koriandrem. Dochuťte solí.
5.Smíchejte majonézu s wasabi a přidejte nastrouhanou kůru. Dochuťte solí.
6.Promíchejte majonézu s okurkou, koprem, s kapary omytých, okapaných a nasekaných. Dochuťte solí a pepřem.