Panenka zapečená v ochucené bramborové kaši
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 vepřová panenka
- čerstvě drcený pepř
- sůl
- olej
- 1 kg brambor typu B nebo C oškrábaných, nakrájených a uvařených v osolené vodě doměkka
- kousek másla
- cca 100 ml teplého mléka
- hrst sušených rajčat naložených v bylinkovém oleji s česnekem
- 100 g nastrouhaného tvrdého sýru
- čerstvý rozmarýn
Postup Panenka zapečená v ochucené bramborové kaši
Postup přípravy receptu
-
Horké brambory rozšťoucháme s máslem dohladka, přilijeme mléko. Kaši neděláme úplně řídkou. Vmícháme do ní posekaná sušená rajčata, rozmarýn a nastrouhaný sýr.
Panenku ze všech stran osolíme a bohatě opepříme. Opečeme zprudka na oleji, aby se vytvořila hnědá kůrka a uvnitř zůstala syrová. Bude se ještě péct s kaší, takže opravdu opéct rychle a přendat doprostřed zapékací misky.
Po stranách nanášíme bramborovou kaši, můžete nějakou zdobičkou, aby to vypadalo hezky.
Vložíme do trouby na 220 °C, pečeme 15 minut a na posledních pár minutek můžeme přepnout na gril.