Panenka zapečená v ochucené bramborové kaši

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 vepřová panenka
čerstvě drcený pepř
sůl
olej
1 kg brambor typu B nebo C oškrábaných, nakrájených a uvařených v osolené vodě doměkka
kousek másla
cca 100 ml teplého mléka
hrst sušených rajčat naložených v bylinkovém oleji s česnekem
100 g nastrouhaného tvrdého sýru
čerstvý rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Horké brambory rozšťoucháme s máslem dohladka, přilijeme mléko. Kaši neděláme úplně řídkou. Vmícháme do ní posekaná sušená rajčata, rozmarýn a nastrouhaný sýr.

  2. Panenku ze všech stran osolíme a bohatě opepříme. Opečeme zprudka na oleji, aby se vytvořila hnědá kůrka a uvnitř zůstala syrová. Bude se ještě péct s kaší, takže opravdu opéct rychle a přendat doprostřed zapékací misky.

  3. Po stranách nanášíme bramborovou kaši, můžete nějakou zdobičkou, aby to vypadalo hezky.

  4. Vložíme do trouby na 220 °C, pečeme 15 minut a na posledních pár minutek můžeme přepnout na gril.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!