Mrkvánečky
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 250 g hladké mouky + 2 PL na vál
- cca 150 g jemně strouhané mrkve
- 250 g sádla
- Na obalení:
- moučkový cukr
- vanilkový cukr
Postup Mrkvánečky
Postup přípravy receptu
-
Veškeré suroviny, tj. dobře prosátou hladkou mouku, najemno nastrouhanou mrkev a sádlo, zpracujeme v těsto.
Dáme do lednice asi na 2 hodiny, ale je možné ponechat i delší dobu.
Na válu, posypaném hladkou moukou, vyválíme plát cca 3 mm silný a vykrajovátkem vykrajujeme různé menší tvary.
Připravíme si dostatečně širokou mísu, ve které smícháme moučkový cukr s vanilkovým.
Mrkvánečky pečeme v troubě na 180 st. C několik minut do růžova a hned horké je obalujeme v připraveném cukru. Teprve poté vyrovnáváme vedle sebe a necháme např. na mřížce chladnout.