Obrácené řízky na mangoldu s uzeným bůčkem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- přibližně 1 kg vepřové krkovičky
- sůl
- strouhanka
- 3 vejce
- sádlo na smažení
- mražený mangold
- 2-3 stroužky česneku
- mletý pepř
- 250 g uzeného bůčku
- máslo
Postup Obrácené řízky na mangoldu s uzeným bůčkem
Postup přípravy receptu
-
Zapékací mísu lehce vymázneme sádlem, vložíme mangold promíchaný s krájeným česnekem, osolíme, opepříme a poklademe hranolky (nebo kostičkami) uzeného boku.
Maso nařežeme na řízky, osolíme a naklepeme ve strouhance. Pak každý řízek obalíme v rozšlehaných, osolených vejcích a zprudka osmažíme na sádle.
Osmažené řízky rozložíme na mangold s bůčkem, na každý řízek dáme tenounký lupínek másla (spíš pro zjemnění chuti a také vůni) a zakryté dáme péct do trouby asi na hodinu. Pak odkryjeme a dopečeme. Podáváme s brambory.