Obrácené řízky na mangoldu s uzeným bůčkem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

přibližně 1 kg vepřové krkovičky
sůl
strouhanka
3 vejce
sádlo na smažení
mražený mangold
2-3 stroužky česneku
mletý pepř
250 g uzeného bůčku
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Zapékací mísu lehce vymázneme sádlem, vložíme mangold promíchaný s krájeným česnekem, osolíme, opepříme a poklademe hranolky (nebo kostičkami) uzeného boku.

  2. Maso nařežeme na řízky, osolíme a naklepeme ve strouhance. Pak každý řízek obalíme v rozšlehaných, osolených vejcích a zprudka osmažíme na sádle.

  3. Osmažené řízky rozložíme na mangold s bůčkem, na každý řízek dáme tenounký lupínek másla (spíš pro zjemnění chuti a také vůni) a zakryté dáme péct do trouby asi na hodinu. Pak odkryjeme a dopečeme. Podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!