Tuňák salát s fazolemi a majonézou
Recepty, SalátySuroviny
- 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě (130 g)
- 1 menší konzerva fazolí (bílé, černé nebo červené, jaké máte právě doma)
- 1 stonek řapíkového celeru drobné nakrájeného
- 1 malá cibule drobné nakrájená
- 2 polévkové lžíce majonézy (může se dát i více, když majonézu máte rádi)
- sůl
- pepř podle chutí
- šťávu z citronu na pokapání
Postup Tuňák salát s fazolemi a majonézou
Postup přípravy receptu
-
Konzervu s tuňákem otevřeme a scedíme všechnu šťávu. Konzervu s fazolemi také scedíme a dobře propláchneme ve studené vodě. Tuňáka dáme do misky, vidličkou rozmícháme.
Přidáme 2 lžíce majonézy, celer drobně nakrájený, cibuli drobně nakrájenou, fazole a to buď celou malou konzervu a nebo asi 5 polévkových lžic (podle vaší nálady). Dobře zamícháme. Ochutíme solí a pepřem a pokapeme citrónem.