Noky s boloňskou omáčkou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

300 g mletého masa
1 cibule
bramborové noky
krájená rajčata
rajčatový protlak (menší)
bazalka
parmezán
olivový olej
koření – sůl, pepř, oregáno, tymián

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme cibulku nakrájenou na kostičky, přidáme mleté maso. Jakmile se maso zatáhne, osolíme, opepříme, přidáme špetku oregána a tymiánu, dáme krájená rajčata a rajčatový protlak. Směs promícháme a podlijeme trochou vody nebo vývaru, pokud máme. Plotnu snížíme na minimum a necháme cca 10 minut probublávat.

  2. Noky dáme do vroucí osolené vody. Jakmile vyplavou nahoru, jsou hotové.

  3. Na talíři servírujeme s čerstvou bazalkou a hoblinkami parmezánu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!