Noky s boloňskou omáčkou
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 300 g mletého masa
- 1 cibule
- bramborové noky
- krájená rajčata
- rajčatový protlak (menší)
- bazalka
- parmezán
- olivový olej
- koření – sůl, pepř, oregáno, tymián
Postup Noky s boloňskou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmažíme cibulku nakrájenou na kostičky, přidáme mleté maso. Jakmile se maso zatáhne, osolíme, opepříme, přidáme špetku oregána a tymiánu, dáme krájená rajčata a rajčatový protlak. Směs promícháme a podlijeme trochou vody nebo vývaru, pokud máme. Plotnu snížíme na minimum a necháme cca 10 minut probublávat.
Noky dáme do vroucí osolené vody. Jakmile vyplavou nahoru, jsou hotové.
Na talíři servírujeme s čerstvou bazalkou a hoblinkami parmezánu.