Nočky s vejcem a cuketou
Recepty, OstatníSuroviny
- Nočky:
- 500 g polohrubé mouky
- 300-330 ml mléka
- 1 vejce
- 1-1,5 rovné lžičky soli
- Na smažení:
- sádlo
- kousek pórku
- 1-2 mladé (malé) cukety
- dobrý špekáček
- vejce
- mletý pepř
- sůl
Postup Nočky s vejcem a cuketou
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na nočky promícháme dohromady a pokud je třeba, přidáme trochu mléka. Těsto má být spíš měkké. Vystřeme ho přes haluškovač do hrnce s vřící vodou, občas ode dna vařečkou opatrně promíchneme. Nočky během chvilky vyplavou, vaříme jen krátce. Scedíme je a ihned podáváme (použijeme). Na tuto rychlovku potřebuji jen menší část nočků (viz. Poznámka).
V pánvi na sádle osmahneme na kostičky nakrájené špekáčky, přidáme k nim tenká kolečka pórku a cuketu, nakrájenou na uzounké nudličky - používáme škrabku na julienne - a jen krátce restujeme.
Přihodíme i nočky a jen co se prohřejí, zalijeme je rozšlehanými vejci. Osolíme, opepříme a můžeme podávat - třeba s okurkou nebo zeleninovým salátem.