Nočky s vejcem a cuketou

Recepty, Ostatní

Suroviny

Nočky:
500 g polohrubé mouky
300-330 ml mléka
1 vejce
1-1,5 rovné lžičky soli
Na smažení:
sádlo
kousek pórku
1-2 mladé (malé) cukety
dobrý špekáček
vejce
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na nočky promícháme dohromady a pokud je třeba, přidáme trochu mléka. Těsto má být spíš měkké. Vystřeme ho přes haluškovač do hrnce s vřící vodou, občas ode dna vařečkou opatrně promíchneme. Nočky během chvilky vyplavou, vaříme jen krátce. Scedíme je a ihned podáváme (použijeme). Na tuto rychlovku potřebuji jen menší část nočků (viz. Poznámka).

  2. V pánvi na sádle osmahneme na kostičky nakrájené špekáčky, přidáme k nim tenká kolečka pórku a cuketu, nakrájenou na uzounké nudličky - používáme škrabku na julienne - a jen krátce restujeme.

  3. Přihodíme i nočky a jen co se prohřejí, zalijeme je rozšlehanými vejci. Osolíme, opepříme a můžeme podávat - třeba s okurkou nebo zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!