Nepřekonatelné lečo s houbami podle Ing. Baiera

Recepty, Ostatní

Suroviny

3 lžíce sádla
2 cibule
6 čerstvých paprik
6 rajčat
300 g klobásy nebo uzeniny
300 g čerstvých hub nebo sterilované
sladká paprika
drcený kmín
pepř
sůl
2 vejce
200 g tvrdého sýra

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu si rozehřejeme sádlo a na něm necháme zesklovatět tři pokrájené cibule. Přidáme očištěné, semen zbavené papriky a na kostičky pokrájené,dále spařená rajčata, oloupaná na plátky a poté všechnu zeleninu dusíme do poloměkka.

  2. V další fázi přidáme houby. Pokud máme houby sterilované, tak je pouze scedíme, ale čerstvé houby pokrájíme na silnější plátky a podusíme zvlášť na trošce sádla do měkka. Současně přidáme směs uzenin, nakrájených na kolečka a vše podusíme do měkka. Na samý závěr lečo osolíme, dochutíme kořením a přidáme rozšlehaná vejce.

  3. Za stálého míchání je necháme srazit a na každou porci pak položíme jeden plátek sýra (nebo posypeme strouhaným sýrem) a podáváme s chlebem, nebo bramborem.

  4. Poznámka: Pan Ing, Baier píše: Že zde také platí, že na druhý den je lečo ze zeleniny a z hub chutnější. Myslím, že se lečo ale sní všude hned.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!