Nepřekonatelné lečo s houbami podle Ing. Baiera
Recepty, OstatníSuroviny
- 3 lžíce sádla
- 2 cibule
- 6 čerstvých paprik
- 6 rajčat
- 300 g klobásy nebo uzeniny
- 300 g čerstvých hub nebo sterilované
- sladká paprika
- drcený kmín
- pepř
- sůl
- 2 vejce
- 200 g tvrdého sýra
Postup Nepřekonatelné lečo s houbami podle Ing. Baiera
Postup přípravy receptu
-
V kastrolu si rozehřejeme sádlo a na něm necháme zesklovatět tři pokrájené cibule. Přidáme očištěné, semen zbavené papriky a na kostičky pokrájené,dále spařená rajčata, oloupaná na plátky a poté všechnu zeleninu dusíme do poloměkka.
V další fázi přidáme houby. Pokud máme houby sterilované, tak je pouze scedíme, ale čerstvé houby pokrájíme na silnější plátky a podusíme zvlášť na trošce sádla do měkka. Současně přidáme směs uzenin, nakrájených na kolečka a vše podusíme do měkka. Na samý závěr lečo osolíme, dochutíme kořením a přidáme rozšlehaná vejce.
Za stálého míchání je necháme srazit a na každou porci pak položíme jeden plátek sýra (nebo posypeme strouhaným sýrem) a podáváme s chlebem, nebo bramborem.
Poznámka: Pan Ing, Baier píše: Že zde také platí, že na druhý den je lečo ze zeleniny a z hub chutnější. Myslím, že se lečo ale sní všude hned.