Nepečené vepřové maso

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 velké cibule
400 g vepřové plece nebo bůčku
česnek
sůl
mletý kmín
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Česnek nakrájíme na plátky, nebo necháme celé stroužky.

  2. Cibuli usmažíme na malém množství sádla do světlerůžova a k ní přidáme vepřové plecko nebo bůček nakrájený na větší kousky.

  3. Na mírném plameni pomalu opékáme, dokud cibulka trochu nezhnědne.

  4. Potom přidáme česnek, sůl a mletý kmín podle chuti.

  5. Nepatrně podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou.

  6. Podléváme velmi málo, až vždy, když je šťáva vydušená na tuk. Až je maso měkké, tak odstraníme pokličku a dopečeme dočervena. Maso je celou dobu připravované na sporáku, nikoliv v troubě!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!