Batátové bramboráčky s medvědím česnekem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

200 g batátů - oloupaných
1 vejce
hrst medvědího česneku pokrájeného na nudličky
70 g anglické slaniny
sůl
pepř mletý
drcený kmín - nemusí být
6 lžic mléka
cca 1 plnější lžíce hladké mouky
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Batáty nastrouháme do mísy na jemném nebo hrubém struhadle (můžeme namíchat). Přidáme drobně pokrájenou slaninu, na nudličky pokrájený medvědí česnek (cca 10-12 listů), osolíme, okořeníme, přidáme mléko a vše dobře promícháme. Směs zahustíme moukou, vytvoříme o něco hustější těsto jako na bramboráky z klasických brambor, které po hromádkách klademe do nepřilnavé pánve s rozpáleným olejem, kde hromádky rozpostřeme/zploštíme do placiček, které smažíme z obou stran dozlatova, kdy si při obracení pomůžeme plochou obracečkou. Z uvedeného množství je cca 6 menších batátových bramboráčků.

  2. Neobracíme dříve než po úplném osmažení. Batáty jsou hotové (vařené) rychleji než klasické brambory a tudíž by se nám bez opečené křupavé krustičky mohly bramboráčky rozpadat.

  3. Podáváme s čerstvou zeleninou, salátem nebo jako přílohu k minutkám.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!