Sýrová omeleta s česnekem, špenátem a ještě medvědím česnekem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 2 vejce
- větší stroužek česneku
- trocha oleje na pánev
- sůl - opatrně, pepř
- hrstička ementálu, leerdameru či podobného sýra, nastrouhaného nahrubo
- hrst baby špenátu
- medvědí česnek dle chuti
Postup Sýrová omeleta s česnekem, špenátem a ještě medvědím česnekem
Postup přípravy receptu
-
Vajíčka rozšleháme, maličko osolíme, opepříme. Vmícháme sýr.
Stroužek česneku nakrájíme na velejemné plátečky. Do nepřilnavé pánve dáme trochu oleje, necháme rozehřát, vhodíme plátky česneku a necháme jen chvilku proběhnout, nesmí zhnědnout, fakt chviličku. Vlijeme směs vajíček se sýrem, pánví trochu potřeseme, aby nebyly stroužky česneku na jednom místě. Stáhneme plamen a přiklopíme pokličkou - omeleta musí být navrchu ztuhlá a dole zlatavá, ale česnek nesmí být připálený.
Špenát a česnek medvědí zbavíme stonků a jen lehce v misce promneme s nepatrným množstvím soli (podmínka je opravdu čerstvý špenát, jinak raději spaříme vroucí vodou). Rozložíme na polovinu omelety, přehneme a podáváme.