Sýrová omeleta s česnekem, špenátem a ještě medvědím česnekem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 vejce
větší stroužek česneku
trocha oleje na pánev
sůl - opatrně, pepř
hrstička ementálu, leerdameru či podobného sýra, nastrouhaného nahrubo
hrst baby špenátu
medvědí česnek dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Vajíčka rozšleháme, maličko osolíme, opepříme. Vmícháme sýr.

  2. Stroužek česneku nakrájíme na velejemné plátečky. Do nepřilnavé pánve dáme trochu oleje, necháme rozehřát, vhodíme plátky česneku a necháme jen chvilku proběhnout, nesmí zhnědnout, fakt chviličku. Vlijeme směs vajíček se sýrem, pánví trochu potřeseme, aby nebyly stroužky česneku na jednom místě. Stáhneme plamen a přiklopíme pokličkou - omeleta musí být navrchu ztuhlá a dole zlatavá, ale česnek nesmí být připálený.

  3. Špenát a česnek medvědí zbavíme stonků a jen lehce v misce promneme s nepatrným množstvím soli (podmínka je opravdu čerstvý špenát, jinak raději spaříme vroucí vodou). Rozložíme na polovinu omelety, přehneme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!