Salát s uzeným úhořem a zálivkou

Recepty, Saláty

Suroviny

asi 300 g uzeného úhoře
1 šťavnaté, kyselejší jablko
100 g zakysané smetany
100 g salátové okurky
100 g červené řepy (s čerstvým křenem)
3 PL křenu (s jablky)
1 KL máty
1 KL kopru
100 g cibule
citronová šťáva
sůl
pepř
cukr dle chuti
listy ledového salátu

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uděláme dresink: smícháme smetanu, očištěnou a vyjadérkovanou okurku nastrouhanou na jemném struhadle, křen s jablky, kopr, mátu, pepř, cukr, sůl a citronovou šťávu dle chuti. Pečlivě promícháme a dáme vychladit.

  2. Pak zbavíme úhoře kůže, vykostíme, nakrájíme na kousky a též dáme vychladit.

  3. 100 g cibule rozdusíme v kastrolku na kašičku. Jablko a řepu nakrájíme na plátky a opečeme. Pokud nemáme naloženou řepu s křenem, ochutíme asi 2 PL čerstvého křenu.

  4. Na talíř dáme listy salátu, opečená jablka, cibuli, pak řepu a úhoře. Polijeme dresinkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!