Salát s uzeným úhořem a zálivkou
Recepty, SalátySuroviny
- asi 300 g uzeného úhoře
- 1 šťavnaté, kyselejší jablko
- 100 g zakysané smetany
- 100 g salátové okurky
- 100 g červené řepy (s čerstvým křenem)
- 3 PL křenu (s jablky)
- 1 KL máty
- 1 KL kopru
- 100 g cibule
- citronová šťáva
- sůl
- pepř
- cukr dle chuti
- listy ledového salátu
Postup Salát s uzeným úhořem a zálivkou
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uděláme dresink: smícháme smetanu, očištěnou a vyjadérkovanou okurku nastrouhanou na jemném struhadle, křen s jablky, kopr, mátu, pepř, cukr, sůl a citronovou šťávu dle chuti. Pečlivě promícháme a dáme vychladit.
Pak zbavíme úhoře kůže, vykostíme, nakrájíme na kousky a též dáme vychladit.
100 g cibule rozdusíme v kastrolku na kašičku. Jablko a řepu nakrájíme na plátky a opečeme. Pokud nemáme naloženou řepu s křenem, ochutíme asi 2 PL čerstvého křenu.
Na talíř dáme listy salátu, opečená jablka, cibuli, pak řepu a úhoře. Polijeme dresinkem.