Nepečené krémeše

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 balení BEBE sušenek (světlé, tmavé)
900 ml mléka
2 vanilkové pudinkové prášky
3 PL cukru dle chuti
3 lžíce polohrubé mouky
3 vajíčka
2 šlehačky
1 ztužovač do šlehačky
čokoláda nebo arašídová pochoutka

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme trochu mléka, v němž rozmícháme vanilkové pudinky a mouku. Zbytek mléka zahřejeme, předem v něm rozšleháme žloutky a cukr. Do horkého mléka vlijeme pudinkové prášky rozmíchané s moukou a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.

  2. Před vařením krému na plech rozložíme sušenky těsně vedle sebe a z bílků si vyšleháme tuhý sníh. Do teplého uvařeného krému lehce vmícháme ušlehaný sníh a rozetřeme na připravené sušenky. Na vanilkový krém zase naskládáme druhé - tmavé sušenky a necháme vychladnout.

  3. Vyšleháme dvě šlehačky s trochou ztužovače a rozetřeme na moučník. Na šlehačku pak postrouháme čokoládu. Necháme ztuhnout a pokrájíme na řezy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!