Nepečené krémeše
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 balení BEBE sušenek (světlé, tmavé)
- 900 ml mléka
- 2 vanilkové pudinkové prášky
- 3 PL cukru dle chuti
- 3 lžíce polohrubé mouky
- 3 vajíčka
- 2 šlehačky
- 1 ztužovač do šlehačky
- čokoláda nebo arašídová pochoutka
Postup Nepečené krémeše
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme trochu mléka, v němž rozmícháme vanilkové pudinky a mouku. Zbytek mléka zahřejeme, předem v něm rozšleháme žloutky a cukr. Do horkého mléka vlijeme pudinkové prášky rozmíchané s moukou a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
Před vařením krému na plech rozložíme sušenky těsně vedle sebe a z bílků si vyšleháme tuhý sníh. Do teplého uvařeného krému lehce vmícháme ušlehaný sníh a rozetřeme na připravené sušenky. Na vanilkový krém zase naskládáme druhé - tmavé sušenky a necháme vychladnout.
Vyšleháme dvě šlehačky s trochou ztužovače a rozetřeme na moučník. Na šlehačku pak postrouháme čokoládu. Necháme ztuhnout a pokrájíme na řezy.