Nejlepší bublanina

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g krystalový cukr
1 dcl vody
1 dcl oleje
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
200 g hladké mouky
1 vrchovatá lžíce polohrubé mouky
4 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
citronová kůra
ovoce (čerstvé či kompotované)

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky s krystalovým a vanilkovým cukrem umícháme do pěny, přidáme vodu, olej a opět dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a opět promícháme.

  2. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech s vyšším okrajem.

  3. Hustě posypeme ovocem (větší ovoce, např. meruňky, nakrájíme na kousky) a dáme péct do vyhřáté trouby. Pekla jsem na 170 st. asi 25 minut (záleží na vaší troubě, každá peče trochu jinak).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!