Nejlepší bublanina
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g krystalový cukr
- 1 dcl vody
- 1 dcl oleje
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 200 g hladké mouky
- 1 vrchovatá lžíce polohrubé mouky
- 4 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
- citronová kůra
- ovoce (čerstvé či kompotované)
Postup Nejlepší bublanina
Postup přípravy receptu
-
Žloutky s krystalovým a vanilkovým cukrem umícháme do pěny, přidáme vodu, olej a opět dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a opět promícháme.
Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech s vyšším okrajem.
Hustě posypeme ovocem (větší ovoce, např. meruňky, nakrájíme na kousky) a dáme péct do vyhřáté trouby. Pekla jsem na 170 st. asi 25 minut (záleží na vaší troubě, každá peče trochu jinak).