Bramborové knedlíky zase jinak a opět chutně

Recepty, Přílohy

Suroviny

550 g uvařených - studených brambor
200 g solamylu
200 g hrubé mouky
1 kávové lžičky soli do těsta
1 polévkové lžíce soli (do vody na vaření knedlíků)
2 polévkové lžíce sádla
2 velké cibule
2 velké hrsti nakrájené nati z lahůdkové cibule
2 velké hrsti smaženého hrášku
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Velký hrnec naplníme do ¾ horkou vodou, osolíme a přivedeme k varu.

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno a v kastrůlku na sádle osmažíme do zlatavé barvy.

  3. Do větší mísy na jemném slzičkovém struhadle nastrouháme brambory, přidáme sůl a mouku promíchanou se solamylem.

  4. Dále přidáme vejce, osmaženou cibuli i s tukem, zelenou nať lahůdkové cibule, smažený hrášek a vše v míse navlhčenou rukou důkladně prohněteme.

  5. Těsto vyklopíme na čistou kuchyňskou linku, rozdělíme na poloviny a z každé vytvoříme větší váleček.

  6. Takto připravené knedlíky vložíme do vroucí vody, stáhneme plamen na minimum a za občasného podebrání knedlíků ode dna vaříme 30 minut.

  7. Po této době jeden knedlík vytáhneme na prkýnko nebo talíř, ostrým nožem v polovině překrojíme a přesvědčíme se, je-li knedlík uvařený (nesmí být uprostřed mazlavý). Jestli ne, dáme nazpět do hrnce a cca 5 minutek dovaříme, v opačném případě opatrně z hrnce vytáhneme i druhý knedlík.

  8. Krájíme, nejlépe silnější nití, na širší plátky a podáváme jako přílohu k masu se šťávou, nebo se zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!