Bramborové knedlíky zase jinak a opět chutně
Recepty, PřílohySuroviny
- 550 g uvařených - studených brambor
- 200 g solamylu
- 200 g hrubé mouky
- 1 kávové lžičky soli do těsta
- 1 polévkové lžíce soli (do vody na vaření knedlíků)
- 2 polévkové lžíce sádla
- 2 velké cibule
- 2 velké hrsti nakrájené nati z lahůdkové cibule
- 2 velké hrsti smaženého hrášku
- 1 vejce
Postup Bramborové knedlíky zase jinak a opět chutně
Postup přípravy receptu
-
Velký hrnec naplníme do ¾ horkou vodou, osolíme a přivedeme k varu.
Cibuli nakrájíme nadrobno a v kastrůlku na sádle osmažíme do zlatavé barvy.
Do větší mísy na jemném slzičkovém struhadle nastrouháme brambory, přidáme sůl a mouku promíchanou se solamylem.
Dále přidáme vejce, osmaženou cibuli i s tukem, zelenou nať lahůdkové cibule, smažený hrášek a vše v míse navlhčenou rukou důkladně prohněteme.
Těsto vyklopíme na čistou kuchyňskou linku, rozdělíme na poloviny a z každé vytvoříme větší váleček.
Takto připravené knedlíky vložíme do vroucí vody, stáhneme plamen na minimum a za občasného podebrání knedlíků ode dna vaříme 30 minut.
Po této době jeden knedlík vytáhneme na prkýnko nebo talíř, ostrým nožem v polovině překrojíme a přesvědčíme se, je-li knedlík uvařený (nesmí být uprostřed mazlavý). Jestli ne, dáme nazpět do hrnce a cca 5 minutek dovaříme, v opačném případě opatrně z hrnce vytáhneme i druhý knedlík.
Krájíme, nejlépe silnější nití, na širší plátky a podáváme jako přílohu k masu se šťávou, nebo se zelím.