Jehněčí kýta na rozmarýnu s vůní citrónu

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

jehněčí kýta
1 bio citron
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce calvadosu
rozmarýn
dobromysl
čerstvá paprika
rozmarýn
celer
česnek
hrubozrnná mořská sůl
6 pastiňáků
lžička medu
bramborová kaše
pečeným česnek
tymián

Postup přípravy receptu

  1. Koření (bez soli) smícháme s olejem, calvadosem, citronovou kůrou a šťávou.

  2. Směsí natřeme maso a necháme odležet v lednici cca hodinku.

  3. Oloupeme si pastiňáky a nakrájíme je na silnější plátky, ty rozložíme po dně pomalého hrnce, na ně dáme marinovanou kýtu i s marinádou, osolíme a pomalíme na hight (II) cca 3 hodiny.

  4. Vyndáme pastiňák, rozložíme si ho na plech, lehce potřeme medem a dáme grilovat.

  5. Do výpeku zamícháme oříšek másla a podáváme s kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!