Jehněčí kýta na rozmarýnu s vůní citrónu
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- jehněčí kýta
- 1 bio citron
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce calvadosu
- rozmarýn
- dobromysl
- čerstvá paprika
- rozmarýn
- celer
- česnek
- hrubozrnná mořská sůl
- 6 pastiňáků
- lžička medu
- bramborová kaše
- pečeným česnek
- tymián
Postup Jehněčí kýta na rozmarýnu s vůní citrónu
Postup přípravy receptu
-
Koření (bez soli) smícháme s olejem, calvadosem, citronovou kůrou a šťávou.
Směsí natřeme maso a necháme odležet v lednici cca hodinku.
Oloupeme si pastiňáky a nakrájíme je na silnější plátky, ty rozložíme po dně pomalého hrnce, na ně dáme marinovanou kýtu i s marinádou, osolíme a pomalíme na hight (II) cca 3 hodiny.
Vyndáme pastiňák, rozložíme si ho na plech, lehce potřeme medem a dáme grilovat.
Do výpeku zamícháme oříšek másla a podáváme s kaší.