Domácí tavený sýr
Recepty, SýrySuroviny
- 1/4 kg tvarohu - měla jsem klasický Euro
- 1 lžička másla
- 1 lžička jedlé sody bicarbony
- sůl
- Na různé příchuti:
- nastrouhaná klobása
- mletý kmín
- podušené žampiony
- česnek... atd.
Postup Domácí tavený sýr
Postup přípravy receptu
-
Kostku tvarohu dáme do misky a na ni dáme zarovnanou lžičku sody bicarbony.
Promícháme a necháme v lednici cca 10 minut odležet. Během té doby vidíme, jak tvaroh ztrácí strukturu tvarohu a chuť je zcela jiná, než tvarohová.
Po 10 minutách dáme na pánev nebo do kastrůlku1 lžičku másla a na ni vyklopíme tvaroh.
Směs jen malinko zahříváme, nevaříme!!!
Dáme do misky, osolíme a přidáme jakoukoliv surovinu, kterou bychom chtěli mít v sýru.
Podušené a nadrobno nakrájené žampiony nebo drcený kmín, popřípadě rozetřený česnek. Já jsem dala nastrouhanou klobásku.
Sýr dáme do lednice a uzavřeme víčkem.