Domácí tavený sýr

Recepty, Sýry

Suroviny

1/4 kg tvarohu - měla jsem klasický Euro
1 lžička másla
1 lžička jedlé sody bicarbony
sůl
Na různé příchuti:
nastrouhaná klobása
mletý kmín
podušené žampiony
česnek... atd.

Postup přípravy receptu

  1. Kostku tvarohu dáme do misky a na ni dáme zarovnanou lžičku sody bicarbony.

  2. Promícháme a necháme v lednici cca 10 minut odležet. Během té doby vidíme, jak tvaroh ztrácí strukturu tvarohu a chuť je zcela jiná, než tvarohová.

  3. Po 10 minutách dáme na pánev nebo do kastrůlku1 lžičku másla a na ni vyklopíme tvaroh.

  4. Směs jen malinko zahříváme, nevaříme!!!

  5. Dáme do misky, osolíme a přidáme jakoukoliv surovinu, kterou bychom chtěli mít v sýru.

  6. Podušené a nadrobno nakrájené žampiony nebo drcený kmín, popřípadě rozetřený česnek. Já jsem dala nastrouhanou klobásku.

  7. Sýr dáme do lednice a uzavřeme víčkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!