Námořnický guláš

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

60 dkg hovězího masa
2 lžíce sádla
3 dkg slaniny
1 menší cibule
3 dkg mrkve
3 dkg petržele
3 dkg celeru
sůl
1 - 2 lžíce octa
1/2 bobkového listu
tymián
4 kuličky nového koření
4 kuličky pepře
šťáva z 1/2 citrónu
1 lžička cukru
1 lžička hladké mouky
2 dcl přírodního červeného vína
1 lžíce kečupu
vývar (z kostí)
1 lžička hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle promíchaném s rozškvařenou slaninou rychle opečeme na kostky nakrájené maso a odsuneme stranou.

  2. Do tuku dáme na plátky nakrájenou cibuli, mrkev, petržel a celer.

  3. Osmažíme, přidáme sůl, ocet, bobkový list, tymián, nové koření, pepř, citrónovou šťávu, cukr, promícháme a za občasného podlévání vodou dusíme při častém míchání tak dlouho, až je maso poloměkké.

  4. Potom šťávu vysmahneme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme víno, kečup a trochu vývaru a zvolna dusíme, až je maso měkké.

  5. Měkké maso vyjmeme z omáčky a vložíme do jiného kastrolu.

  6. Do omáčky přidáme hořčici, podle potřeby dochutíme, převaříme a přecedíme přes jemný cedník na dušené maso. Podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!