Naložený Hermelín s bazalkovým pestem a plátky česneku
Recepty, SýrySuroviny
- 4 Hermelíny
- 4 lžičky bazalkového pesta
- 4 stroužky česneku
- 1 velká cibule
- hrubě mletý pepř
- jemná mořská sůl
- olej
Postup Naložený Hermelín s bazalkovým pestem a plátky česneku
Postup přípravy receptu
-
Hermelíny podélně rozkrojíme a každý vnitřek potřeme lžičkou bazalkového pesta. Poklademe tenkými plátky česneku, posypeme čerstvě namletým pepřem a přiklopíme.
Cibuli nakrájíme na velmi tenká půlkolečka a zasolíme mořskou solí. Do přiměřeně velké uzavíratelné nádoby vrstvíme nasolenou cibuli a plněné hermelíny. Pokud chceme, přidáme feferonku a zalijeme olejem.
Uložíme na pět dní do ledničky a další den - před konzumací - necháme při pokojové teplotě.