Nakládané vepřové řízky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

6 plátků vepřové kýty
1 velké balení bílého jogurtu
1 lžička mletého barevného pepře
1 lžíce drceného česneku
2 lžíce grilovacího koření Rossk (nebo jiné bez Glutamanu)
3 vejce
sůl dle potřeby
strouhanka na obalení
vepřové sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Plátky kýty osolíme, opepříme a lehce naklepeme. Připravíme si marinádu z 500 ml velkého jogurtu (nejraději používám Selský), rozšleháme do něho vejce, přidáme grilovací koření a prolisovaný česnek (může být i česneková pasta).

  2. Dáme do chladničky a necháme den či dva odležet. Po vyjmutí je obalíme ve strouhance a usmažíme na sádle. Podávám většinou s vařenými brambory, zdobenými pažitkou či petrželkou a zeleninovou oblohou či salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!