Kukuřičné šroubky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Omládek:
100 ml vlažné vody
1 lžička rýžového sladu
10 g droždí
120 g celozrnné mouky
230 g kukuřičné mouky
130 g nebělené pšeničné mouky
140 ml vody
4 g fruktosy
8 g soli
30 g oleje
lněné semínko

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na omládek promícháme, zakryjeme a necháme 45 minut kynout. Přidáme zbytek surovin a vypracujeme hladké vláčné těsto, které nelepí a není potřeba podsypávat. Přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme 1,5-2 hodiny kynout.

  2. Vykynuté těsto krátce prohněteme, rozdělíme na dílky a vytvarujeme rohlíky. Přendáme na pečící papír, potřeme vodou v teple necháme vykynout zhruba 1 hodinu.

  3. Pokud je místnost suchá, je potřeba potřít ještě v průběhu kynutí. Předehřejeme troubu na 220°C a necháme 10-15 minut běžet, aby se napařila.

  4. Poté ztlumíme na 200°C a dáme péct rohlíky na 10-15 minut (před pečením znovu potřít vodou a posypat semínkem).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!