Kukuřičné šroubky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- Omládek:
- 100 ml vlažné vody
- 1 lžička rýžového sladu
- 10 g droždí
- 120 g celozrnné mouky
- 230 g kukuřičné mouky
- 130 g nebělené pšeničné mouky
- 140 ml vody
- 4 g fruktosy
- 8 g soli
- 30 g oleje
- lněné semínko
Postup Kukuřičné šroubky
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na omládek promícháme, zakryjeme a necháme 45 minut kynout. Přidáme zbytek surovin a vypracujeme hladké vláčné těsto, které nelepí a není potřeba podsypávat. Přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme 1,5-2 hodiny kynout.
Vykynuté těsto krátce prohněteme, rozdělíme na dílky a vytvarujeme rohlíky. Přendáme na pečící papír, potřeme vodou v teple necháme vykynout zhruba 1 hodinu.
Pokud je místnost suchá, je potřeba potřít ještě v průběhu kynutí. Předehřejeme troubu na 220°C a necháme 10-15 minut běžet, aby se napařila.
Poté ztlumíme na 200°C a dáme péct rohlíky na 10-15 minut (před pečením znovu potřít vodou a posypat semínkem).