Abeceda z kynutého těsta

Recepty, Zdobení

Suroviny

(Kynuté těsto vhodné na bílé pečivo - rohlíky a housky. Vejce na potření a mák na posypání.)
Těsto jsem udělala z těchto ingrediencí, ale jde použít i jiné:
770 g hladké mouky
30 g sójové mouky (možno zaměnit za hladkou mouku)
2 lžičky soli
1 lžička cukru
25 g čerstvého droždí
60 g rozpuštěné vlahé Hery (nebo jiného tuku)
zhruba 520 ml vlažného mléka

Postup přípravy receptu

  1. Těsto zaděláme obvyklým způsobem, necháme vykynout, rozdělíme na dílky, zpracujeme do bochánků a z nich vyvalíme válečky.

  2. Na plech vyložený papírem na pečení nebo teflonovou fólií tvarujeme písmena.

  3. Pokud máme nějaké spoje, tak je potřu vlažnou vodou, mám pocit, že pak lépe drží.

  4. Na plechu necháme vykynou, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mákem - můžeme i sezamem nebo kmínem, upečeme v předehřáté troubě. Můžeme připravit i ze sladkého, vánočkového těsta a posypat sekanými mandlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!