Jablíčka na červeném víně
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 200 – 500 ml suchého červeného vína (jak má kdo rád)
- 200 g krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 svitky skořice
- asi 6 větších jablek – oloupaných
- 1 zakysaná smetana
- 2 lžíce moučkového cukru
Postup Jablíčka na červeném víně
Postup přípravy receptu
-
V hrnci smíchejte víno, oba cukry a skořici, zahřívejte za stálého míchání na středním plameni, dokud se cukr nerozpustí. Trvá to asi 2 minuty.
Pak do hrnce narovnejte jablíčka (nakrájená buď na čtvrtky, nebo na kroužky). Až se vinná směs začne vařit, stáhněte plamen a nechte vařit do změknutí. Během vaření je můžete občas obrátit.
Vyndejte jablka z hrnce, rozdělte je na dezertní talíře a nechte trošku zchladnout. Mezitím přiveďte zbytek vinné směsi k varu. Za občasného míchání vařte asi deset minut,dokud sirup mírně nezhoustne.
Přelijte jablka tímto sirupem, ozdobte zakysanou smetanou, kterou jste smíchali s moučkovým cukrem. Skvěle chutnají také s vanilkovou zmrzlinou.