Jablíčka na červeném víně

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

200 – 500 ml suchého červeného vína (jak má kdo rád)
200 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
2 svitky skořice
asi 6 větších jablek – oloupaných
1 zakysaná smetana
2 lžíce moučkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci smíchejte víno, oba cukry a skořici, zahřívejte za stálého míchání na středním plameni, dokud se cukr nerozpustí. Trvá to asi 2 minuty.

  2. Pak do hrnce narovnejte jablíčka (nakrájená buď na čtvrtky, nebo na kroužky). Až se vinná směs začne vařit, stáhněte plamen a nechte vařit do změknutí. Během vaření je můžete občas obrátit.

  3. Vyndejte jablka z hrnce, rozdělte je na dezertní talíře a nechte trošku zchladnout. Mezitím přiveďte zbytek vinné směsi k varu. Za občasného míchání vařte asi deset minut,dokud sirup mírně nezhoustne.

  4. Přelijte jablka tímto sirupem, ozdobte zakysanou smetanou, kterou jste smíchali s moučkovým cukrem. Skvěle chutnají také s vanilkovou zmrzlinou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!