Cibulová polévka s kapáním
Recepty, PolévkySuroviny
- 200 g cibule (10-15 malých šalotek)
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 kostka zeleninového bujónu Maggi
- sůl
- kořenová zelenina
- petrželka nebo pažitka
- Kapání:
- 1 vejce
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
Postup Cibulová polévka s kapáním
Postup přípravy receptu
-
Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku.
Za stálého míchání ji rozředíme studenou vodou, přivedeme do varu, přidáme bujon, na kolečka pokrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou mrkev, popř. kousek celeru,
Osolíme a vaříme asi 20 minut.
Pak zavaříme kapání. Do hotové polévky vsypeme nadrobno nakrájenou petrželovou nať.
Kapání: Vejce, sůl a mouku rozšleháme, alby vzniklo hladké, středně tuhé těstíčko a pomocí vidličky je zavaříme do polévky.