Nakládané pečené kapie

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

12 červených kapií nebo paprik
2 lžíce kapary
hrst bazalky (lístky)
sůl
150 ml olivového oleje
3 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Kapie omyjeme, usušíme a pečeme vcelku na roštu v troubě 2-2,5 hod. na 120°C (při horkovzdušné troubě 100°C). Horké upečené kapie dáme do igelitové tašky a necháme zapařit, čímž se uvolní opečená slupka a lusk jde dobře sloupnout.

  2. Opečené a zapařené kapie natrhneme u špičky a šťávu uvnitř lusku zachytíme do misky, použijeme ji později do nálevu. Lusk roztrhneme na polovinu, vyjmeme jadřinec a sloupneme slupku. Oloupané kapie nakrájíme na menší proužky, přidáme tenké plátky česneku, kapary bez nálevu (ale neopláchnuté, aby část chuti ze svého slaného nálevu přenesly) a nasekanou bazalku. Přidáme šťávu z paprik a olivový olej, vše lehce promícháme, podle chuti osolíme a naplníme do menších skleniček.

  3. Pokud nálev nezakrývá papriky, dolijeme olivovým olejem (záleží na tvaru skleničky a množství šťávy, kterou jsme pochytali).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!