Ostružinovo-kefírové muffiny s ostružinovou redukcí

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na kefírové muffiny:
1/2 l kefíru
3 lžíce maizeny (kukuřičného škrobu)
2 lžíce hnědého cukru
hrnek ostružin
Na skládané muffiny:
piškoty
sáček dortového želé (na 1/4 l vody)
lžíce hnědého cukru
hrst ostružin
Na redukci:
1 lžíce másla
1 lžíce hnědého cukru
hrst ostružin
2 lžíce smetany

Postup přípravy receptu

  1. Kefír smícháme s cukrem a maizenou a svaříme dohusta, zamícháme do něj ostružiny a plníme muffinové formičky.

  2. Pár formiček můžeme plnit nejprve dortovým želé - na dno dáme pár zlomků sušenek či piškotů, několik ostružin a do poloviny zalijeme svařeným dortovým želé, do zbytku doplníme kefírový pudink.

  3. Na redukci rozpustíme na pánvi ve lžíci másla cukr, trochu v karamelu prohřejeme rozmačkané ostružiny, přidáme smetanu a svaříme na hustou omáčku, kterou bábovičky na talířku přelijeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!