Kakaovo-mandlové pohankové kostky bez mouky

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

200 g pohanky lámanky
100 g mandlového másla
4 vejce
1 malá cuketa
2 lžíce kakaa
1 lžíce koření do perníku
sladidlo podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Naprosto jednoduchý šťavnatý dezert bez mouky i mléka. Pohanku namočíme na pár hodin do vody a necháme nabobtnat, vodu během máčení několikrát vyměníme.

  2. Nakonec ji vysypeme do mixéru, přidáme cca 2 dcl vody a rozmixujeme dohladka. Přidáme všechny ostatní suroviny včetně cukety, vajíček a mandlového másla a mixujeme, dokud nemáme krásně kakaové polohusté těsto.

  3. Těsto opatrně vylijeme do formy vyložené papírem na pečení, poprášíme kakaem a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C.

  4. Pečeme zpočátku cca 10 minut naplno, poté zmírníme na 180°C a pečeme ještě asi 40 minut.

  5. Upečený dezert necháme ještě půl hodiny dojít v troubě a poté chladíme do druhého dne. Druhý den nakrájíme na čtverečky, poprášíme kakaem a ozdobíme mandlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!