Kakaovo-mandlové pohankové kostky bez mouky
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 200 g pohanky lámanky
- 100 g mandlového másla
- 4 vejce
- 1 malá cuketa
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžíce koření do perníku
- sladidlo podle chuti
Postup Kakaovo-mandlové pohankové kostky bez mouky
Postup přípravy receptu
-
Naprosto jednoduchý šťavnatý dezert bez mouky i mléka. Pohanku namočíme na pár hodin do vody a necháme nabobtnat, vodu během máčení několikrát vyměníme.
Nakonec ji vysypeme do mixéru, přidáme cca 2 dcl vody a rozmixujeme dohladka. Přidáme všechny ostatní suroviny včetně cukety, vajíček a mandlového másla a mixujeme, dokud nemáme krásně kakaové polohusté těsto.
Těsto opatrně vylijeme do formy vyložené papírem na pečení, poprášíme kakaem a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C.
Pečeme zpočátku cca 10 minut naplno, poté zmírníme na 180°C a pečeme ještě asi 40 minut.
Upečený dezert necháme ještě půl hodiny dojít v troubě a poté chladíme do druhého dne. Druhý den nakrájíme na čtverečky, poprášíme kakaem a ozdobíme mandlemi.