Naan
Recepty, PřílohySuroviny
- 500 g hladké mouky
- 250 ml rostlinného mléka (použila jsem ovesné)
- 2 lžíce oleje
- 4 lžičky cukru
- 1 lžička soli
- 1 lžička prášku do pečiva
- Ostatní:
- 4 stroužky česneku
- čerstvá petrželka
- trocha vody
- oleje
Postup Naan
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme mouku s cukrem, solí a práškem do pečiva a pomalu přiléváme olej s mlékem. Vypracujeme pevné a nelepivé těsto, které vrátíme do mísy, zakryjeme a necháme 15 minut odpočinout.
Mezitím rozpálíme troubu na nejvyšší teplotu a pokud máme troubu s grilem, zapneme gril. Těsto rozdělíme na 8-10 dílů, každý vyválíme, přendáme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby.
Jakmile se naan začne nafukovat a zlátnout, otočíme jej a dopečme. Trvá to velmi krátce, takže je dobré naan v troubě sledovat přes dvířka.
Na potření utřeme česnek, smícháme s nasekanou petrželkou, trochou vody a oleje (konzistence by měla být spíš jako tekutější pasta). Jakmile naan vyndáme z trouby, okamžitě jej potřeme připravenou česnekovo-petrželovou směsí a necháme na mřížce vychladnout.