Naan

Recepty, Přílohy

Suroviny

500 g hladké mouky
250 ml rostlinného mléka (použila jsem ovesné)
2 lžíce oleje
4 lžičky cukru
1 lžička soli
1 lžička prášku do pečiva
Ostatní:
4 stroužky česneku
čerstvá petrželka
trocha vody
oleje

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mouku s cukrem, solí a práškem do pečiva a pomalu přiléváme olej s mlékem. Vypracujeme pevné a nelepivé těsto, které vrátíme do mísy, zakryjeme a necháme 15 minut odpočinout.

  2. Mezitím rozpálíme troubu na nejvyšší teplotu a pokud máme troubu s grilem, zapneme gril. Těsto rozdělíme na 8-10 dílů, každý vyválíme, přendáme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby.

  3. Jakmile se naan začne nafukovat a zlátnout, otočíme jej a dopečme. Trvá to velmi krátce, takže je dobré naan v troubě sledovat přes dvířka.

  4. Na potření utřeme česnek, smícháme s nasekanou petrželkou, trochou vody a oleje (konzistence by měla být spíš jako tekutější pasta). Jakmile naan vyndáme z trouby, okamžitě jej potřeme připravenou česnekovo-petrželovou směsí a necháme na mřížce vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!