Můj segedín s domácí knedlou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1/2 kg vepřového masa
- 2 cibule
- 1 zelí (ve sklínce)
- sůl
- sádlo
- sladká paprika
- kmín mletý
- bobkový list
- pepř mletý
- 1/2 masoxu
- hladká mouka
- voda (s moukou na zahuštění)
Postup Můj segedín s domácí knedlou
Postup přípravy receptu
-
Nejprve na sádle orestujeme na drobno nakrájenou cibulku, potom přidáme maso na kostičky a orestujeme přidáme sůl, pepř, mletý kmín, sladká papriku promícháme s masem a podlijeme trošku vodou, aby paprika nezhořkla.
Přidáme bobkový list, dolijeme vodu podle potřeby a dáme vařit. Já vařila 15-20 minut v papiňáku.
Po uvaření do masa vložíme proprané zelí a dáme dovařit tak, aby bylo zelí měkké. Pokud chcete mít tmavší segedín stačí v mikrovlnce ohřát trochu vody, přidat sladkou papriku, zamíchat, přidat a hned je tmavší.
Přidáme kousek masoxu, pokud chcete mít víc štávičky, je potřeba přidat trochu vody. Zahustíme jen trošku, voda z moukou (záklechtka). Příloha domácí knedle.