Můj segedín s domácí knedlou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1/2 kg vepřového masa
2 cibule
1 zelí (ve sklínce)
sůl
sádlo
sladká paprika
kmín mletý
bobkový list
pepř mletý
1/2 masoxu
hladká mouka
voda (s moukou na zahuštění)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve na sádle orestujeme na drobno nakrájenou cibulku, potom přidáme maso na kostičky a orestujeme přidáme sůl, pepř, mletý kmín, sladká papriku promícháme s masem a podlijeme trošku vodou, aby paprika nezhořkla.

  2. Přidáme bobkový list, dolijeme vodu podle potřeby a dáme vařit. Já vařila 15-20 minut v papiňáku.

  3. Po uvaření do masa vložíme proprané zelí a dáme dovařit tak, aby bylo zelí měkké. Pokud chcete mít tmavší segedín stačí v mikrovlnce ohřát trochu vody, přidat sladkou papriku, zamíchat, přidat a hned je tmavší.

  4. Přidáme kousek masoxu, pokud chcete mít víc štávičky, je potřeba přidat trochu vody. Zahustíme jen trošku, voda z moukou (záklechtka). Příloha domácí knedle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!