Hermelínový salát (nejen) s jahodami
Recepty, SalátySuroviny
- Orientační množství dle vlastní chuti:
- cca půlka ledového salátu
- cca 200 g čerstvých jahod
- cca 180 g Hermelínu (lze použít i Nivu)
- hrst vlašských ořechů
- řapíkatý celer, drobně pokrájený (kdo ho nemá rád, může vynechat)
- cca 4-5 lžic citronové šťávy
- cukr nebo med dle chuti
Postup Hermelínový salát (nejen) s jahodami
Postup přípravy receptu
-
Vychladlý salát pokrájíme na nudličky a nasypeme do mísy. Přidáme na plátky pokrájený řapík celeru, očištěné pokrájené jahody, vše pokapeme oslazenou citronovou šťávou a promícháme.
Ořechy v ruce rozbijeme na menší kusy nebo je hrubě nasekáme a přidáme do salátu.
Nakonec přidáme na menší kusy pokrájený Hermelín (nebo Nivu) a můžeme podávat.
Krájení Hermelínu půjde lépe, když ho necháme krátce ztuhnout v mrazáku. Ořechy můžeme předem nasucho opražit a nechat zchladnout.