Hermelínový salát (nejen) s jahodami

Recepty, Saláty

Suroviny

Orientační množství dle vlastní chuti:
cca půlka ledového salátu
cca 200 g čerstvých jahod
cca 180 g Hermelínu (lze použít i Nivu)
hrst vlašských ořechů
řapíkatý celer, drobně pokrájený (kdo ho nemá rád, může vynechat)
cca 4-5 lžic citronové šťávy
cukr nebo med dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Vychladlý salát pokrájíme na nudličky a nasypeme do mísy. Přidáme na plátky pokrájený řapík celeru, očištěné pokrájené jahody, vše pokapeme oslazenou citronovou šťávou a promícháme.

  2. Ořechy v ruce rozbijeme na menší kusy nebo je hrubě nasekáme a přidáme do salátu.

  3. Nakonec přidáme na menší kusy pokrájený Hermelín (nebo Nivu) a můžeme podávat.

  4. Krájení Hermelínu půjde lépe, když ho necháme krátce ztuhnout v mrazáku. Ořechy můžeme předem nasucho opražit a nechat zchladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!