Lněné bagety s omládkem

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

omládek:
100 ml vody
130 g hladké mouky
necelá lžička sladěnky
10 g droždí
Dále:
200 ml vody
30 g sádla
2 rovné žičky soli
malá špetka kmínu (nemusí být)
30 g mletého lněného semínka
50 g žitné chlebové mouky
320 g hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. ve vodě rozmícháme sladěnku, pak droždí a vmícháme mouku - necháme omládek kynout asi hodinu.

  2. K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin (sádlo rozpuštěné a vychladlé) a uhněteme těsto, které necháme asi hodinu kynout.

  3. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bagetu. Všechny je naskládáme na bagetový plech a necháme vykynout.

  4. Nakynuté bagety postříkáme vodou a upečeme v předehřáté troubě (200°C/asi 30 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!