Lněné bagety s omládkem
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- omládek:
- 100 ml vody
- 130 g hladké mouky
- necelá lžička sladěnky
- 10 g droždí
- Dále:
- 200 ml vody
- 30 g sádla
- 2 rovné žičky soli
- malá špetka kmínu (nemusí být)
- 30 g mletého lněného semínka
- 50 g žitné chlebové mouky
- 320 g hladké mouky
Postup Lněné bagety s omládkem
Postup přípravy receptu
-
ve vodě rozmícháme sladěnku, pak droždí a vmícháme mouku - necháme omládek kynout asi hodinu.
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin (sádlo rozpuštěné a vychladlé) a uhněteme těsto, které necháme asi hodinu kynout.
Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bagetu. Všechny je naskládáme na bagetový plech a necháme vykynout.
Nakynuté bagety postříkáme vodou a upečeme v předehřáté troubě (200°C/asi 30 minut).