Bramborový chléb s kyškou

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

150 ml husté kyšky
50 ml vody
lžička cukru
200 g vařených, jemně strouhaných brambor
2 lžičky kmínu
1,5-2 lžičky soli
100 g žitné chlebové mouky
100 g Předměřické pšeničné celozrnné plnohodnotné mouky
180-200 g hladké mouky
15 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. suroviny – kromě hladké mouky – dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a zapneme program Těsto. Jakmile začne promíchávat, přisypeme většinu hladké mouky. Brambory během hnětení mouku zvlhčují. Postupně přisypeme mouku všechnu a pekárnu necháme těsto domíchat a vykynout.

  2. Vykynuté propracujeme, pokud je potřeba, trochu přitom podsypeme moukou. Uděláme bochník a dobře omoučený ho necháme nakynout v ošatce nebo přímo na plechu.

  3. Vykynutý bochník na plechu zastříkneme vodou a upečeme v dobře vyhřáté troubě (220°C/10 min, 200°C/ 40 min).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!