Bramborový chléb s kyškou
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 150 ml husté kyšky
- 50 ml vody
- lžička cukru
- 200 g vařených, jemně strouhaných brambor
- 2 lžičky kmínu
- 1,5-2 lžičky soli
- 100 g žitné chlebové mouky
- 100 g Předměřické pšeničné celozrnné plnohodnotné mouky
- 180-200 g hladké mouky
- 15 g droždí
Postup Bramborový chléb s kyškou
Postup přípravy receptu
-
suroviny – kromě hladké mouky – dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a zapneme program Těsto. Jakmile začne promíchávat, přisypeme většinu hladké mouky. Brambory během hnětení mouku zvlhčují. Postupně přisypeme mouku všechnu a pekárnu necháme těsto domíchat a vykynout.
Vykynuté propracujeme, pokud je potřeba, trochu přitom podsypeme moukou. Uděláme bochník a dobře omoučený ho necháme nakynout v ošatce nebo přímo na plechu.
Vykynutý bochník na plechu zastříkneme vodou a upečeme v dobře vyhřáté troubě (220°C/10 min, 200°C/ 40 min).