Mleté krůtí řízky s uzeným sýrem, obalené v italské směsi bez vajec

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

600 g mletého krůtího masa
2 -3 nasekaná sušená rajčátka
100 g strouhaného uzeného eidamu
1 polévková lžíce škrobu
bylinky:
petrželka
libeček
nať z jarní cibulky
olej
sůl
150 ml mléka
špetka uzené červené papriky
italská směs na obalení(cizrnovo-kukuřičná mouka) viz obrázek

Postup přípravy receptu

  1. Mleté krůtí maso smícháme s nasekanými sušenými červenými rajčátky, přidáme strouhaný uzený sýr, škrob, červenou uzenou papriku, sůl, mléko a nasekané bylinky. Vše dobře promícháme a necháme přes noc uležet v chladu.

  2. Druhý den obalujeme řízečky v italské směsi bez vajec (nebo v klasickém trojobalu). Řízečky poklademe na plech s pečicím papírem, který jsme pokapali olejem a smažíme v předehřáté troubě dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší, kyselou okurkou nebo nakládanými houbami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!