Mleté krůtí řízky s uzeným sýrem, obalené v italské směsi bez vajec
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 600 g mletého krůtího masa
- 2 -3 nasekaná sušená rajčátka
- 100 g strouhaného uzeného eidamu
- 1 polévková lžíce škrobu
- bylinky:
- petrželka
- libeček
- nať z jarní cibulky
- olej
- sůl
- 150 ml mléka
- špetka uzené červené papriky
- italská směs na obalení(cizrnovo-kukuřičná mouka) viz obrázek
Postup Mleté krůtí řízky s uzeným sýrem, obalené v italské směsi bez vajec
Postup přípravy receptu
-
Mleté krůtí maso smícháme s nasekanými sušenými červenými rajčátky, přidáme strouhaný uzený sýr, škrob, červenou uzenou papriku, sůl, mléko a nasekané bylinky. Vše dobře promícháme a necháme přes noc uležet v chladu.
Druhý den obalujeme řízečky v italské směsi bez vajec (nebo v klasickém trojobalu). Řízečky poklademe na plech s pečicím papírem, který jsme pokapali olejem a smažíme v předehřáté troubě dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší, kyselou okurkou nebo nakládanými houbami.