Mexiko à la Nika
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 Mexická zeleninová směs
- 500 g kuřecích prsíček
- 1 střední cibule
- 2 PL kari koření
- chilli koření
- sůl
- 1 ČL worcestrové omáčky
- broskvový kompot (střední až velké balení)
- 1 PL kečupu
- 1 PL solamylu
Postup Mexiko à la Nika
Postup přípravy receptu
-
Nakrájame kuracie prsia na kocky a cibuľu na polkolieska. Na rozpálený olej vysypeme cibuľu, jemne osmažime a pridáme nakrájané prsia. Pridáme trošku soli a kari korenie. Necháme podusiť.
Medzitým rozmixujeme broskyne spolu so šťavou z kompótu. Túto broskyňovú zmes prilejeme k mäsu a ďalej dusíme asi 10 minät. Potom prilejeme 1 až 2 hrnčeky vody a pridáme mrazenú zeleninovú zmes (dávam pol až 3/4 balenia). Zakryjeme a dusíme.
Keď je mäso mäkké, prídáme štipku chilli korenia, worcestrovú omáčku, kečup a necháme prevrieť.
Na záver ešte dochutíme soľou a kari korením podľa svojej chuti a zahustíme solamylom.
Ako prílohu podávame ryžu.