Mexické Burritos

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

tortilly
1 konzerva červených fazolí v chilli
rajčatové pyré (nebo sekaná rajčata)
kukuřice
1 cibule
3 stroužky česneku
olej
paprika čerstvá
pepř (chilli, muškátový oříšek)
oregano
petržel
rýže (ne zcela uvařená)
sýr

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme drobně pokrájenou cibuli, přidáme kousky česneku a po chvíli přidáme fazole i s chilli omáčkou. Promícháme, přidáme mraženou nebo konzervovanou kukuřici, rajské pyré nebo sekaná rajčata a okořeníme.

  2. Provaříme a zahustíme částečně uvařenou rýží.

  3. Pak odstavíme z plotny a plníme tortilly a zabalíme. Směsi nedáváme moc, aby nám nevytekla. Nejprve složíme levou a pravou stranu a pak opatrně horní a dolní stranu.

  4. Složené tortilly vložíme do olejem vymazané zapékací misky, posypeme sýrem a necháme zapéct asi 20 minut na 180°C. Podáváme se zeleninovým salátem a pro snadnější konzumaci překrojíme veprostřed.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!