Meruňkový koláč s marcipánovou nebo kokosovou drobenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
2 hrnky (350 g) polohrubé mouky
1 hrnek (200 g) cukr krupice
1 hrnek (200 ml) mléka
7 lžic oleje
1/2 prášku do pečiva
2 vejce
Drobenka:
100 g hrubé mouky
100 g másla (nebo Hery)
100 g cukru krupice
100 g marcipánu (nebo mletého kokosu)
rovná lžička skořice

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosijeme do mísy společně s práškem do pečiva, přidáme vše ostatní a vařečkou zamícháme. Vlejeme na plech vyložený pečícím papírem a poklademe meruňkami nebo jiným ovocem a zasypeme drobenkou.

  2. Na drobenku smícháme všechny suroviny, nakonec přidáme marcipán pokrájený na drobné kostičky (čím větší - až 1x1 cm - tím lepší).

  3. Pečeme ve středně vyhřáté troubě tak na 160°C asi 20 minut až povrch zrůžoví.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!