Medvědí řízky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky hovězí kýty (nebo kotlety)
- 200 g tvrdého sýra cihla, eidam, na jemné nudličky nastrouhat
- 1 cibule pokrájená na jemné proužky či kostičky
- 3 vejce
- 3 dl oleje
- petržel 3 snítky
- 3 rohlíky
- hořčice
- kečup
- sůl
- pepř
- kari
Postup Medvědí řízky
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme kari.
Po obou stranách potřeme olejem a dáme uložit do lednice. 2-24 hodin.
Z rohlíků a petrželky připravíme strouhanku. Lze použít i pažitka.
Rozšleháme vejce. Rozpálíme pánev s olejem.
Na jemno připravíme cibulku a nastrouháme sýr.
Maso obalíme ve strouhance, pak ve vejci a vložíme na rozpálenou pánev,kterou hned ztlumíme asi na 3/4. Opékáme z každé strany 2x asi 2 min..lze i méně..Podle toho, jak rychle zrůžoví.
Vyndáme, potřeme hořčicí poklademe cibulí,zasypeme sýrem a ozdobíme proužky kečupu. Podávám se šťouchanými brambory se smaženou cibulkou nebo br.kaší.