Kanellbular - skořicové šneky
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 250 ml mléka
- 2 lžičky cukru moučka
- 25 g kvasnic
- 400 g hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 60 g rozpuštěného (ale ne horkého!) másla
- 2 lžíce cukru moučka
- Náplň (na každý obdélník po jedné dávce):
- 50 g změklého másla
- 3 lžíce cukru krystal
- 1,5 lžičky skořice
- 1 vejce na potření
- cukr krystal na posypání
Postup Kanellbular - skořicové šneky
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme mléko se dvěma lžičkami moučkového cukru, kvasnicemi a necháme stát 15 min. Navážíme mouku se 2 lžícemi cukru, přidáme sůl, rozpuštěné máslo, kvásek a vše důkladně zpracujeme v těsto, které necháme přikryté utěrkou na teplém místě nakynout do dvojitého objemu.
Až je těsto nakynuté, rozdělíme jej na dva díly. Každý vyválíme v obdélník, na který rozetřeme 50 g rozteklého másla (tak, aby šlo roztírat) a posypeme rovnoměrně cukrem smíchaným se skořicí. Plát srolujeme a krájíme na kousky silné 2,5 cm. Ty klademe na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 30 minut kynout.
Poté potřeme rozšlehaným vejcem a pocukrujeme krystalem nebo perličkovým cukrem (já jej neměl, tak jsem volil krystal). Troubu předehřát na 220 stupňů – horkovzduch. Pečeme 7-10 minut. A upečené necháme zchladnout na mřížce.