Medové kuřátko
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuře
- 1 dcl medu
- 0,5 dcl sojové omáčky
- 1 lžička zázvoru
- 5 stroužků česneku
- 1 lžička Solamylu
- 2 dcl vody
Postup Medové kuřátko
Postup přípravy receptu
-
Kuře rozčtvrtím, dám do pekáčku.
Smíchám med, sojovou omáčku, česnek a zázvor a potřu porce kuřete.
Pekáček zakryju alobalem a vložím do trouby na 200°na 30 min, poté sundám alobal a dopékám cca 15 min, za častého polévání vypečenou šťávou, dokud nemá kuře zlatohnědou barvu.
Porce kuřete vyjmu z pekáčku, do výpeku naliju solamyl rozmíchaný v 2 dcl vody a krátce nechám přejít varem, vytvoří se omáčka, kterou kuře na talíři přeliji. Podávám s rýží nebo asijskými nudlemi.