Zapečené mleté maso s kapustičkami a bramborovou peřinkou
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 8 brambor
- 1/2 malého pórku
- 1 smetana 30%
- 100 g nivy
- sůl
- 500 g mletého masa (směs vepřového a hovězí masa)
- 25 ks růžiček kapusty
- 1/2 balení Gyros koření
- 1 cibule
Postup Zapečené mleté maso s kapustičkami a bramborovou peřinkou
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso osmahneme s cibulí pokrájenou na kostičky, přidáme rozpůlené omyté kapustičky, koření, osolíme dle chuti. Olej nedávám, pustí ho dost maso. Podusíme pod poklicí cca 10 minut.
Mezitím si uvaříme oloupané brambory v osolené vodě. Brambory scedíme a přidáme do nich kostičky nivy, smetanu a na másle podušený pórek na kolečka. Vše rozšťoucháme a smícháme, přisolíme.
Do pekáčku vložíme maso s kapustičkami a přikryjeme bramborovou směsí. Zapečeme v troubě na 200°C dozlatova, cca 10-15 minut.