Medová kolečka s karamelovým krémem

Recepty, Cukroví

Suroviny

Na těsto:
600 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 lžíce jedlé sody
200 g moučkového cukru
6 lžic mléka
4 lžíce medu
2 vejce
120 g Hery
Na krém:
1 plechovka Salka (prodává se již karamelizované)
250 g másla
1-3 lžíce moučkového cukru
mleté ořechy
rum dle chuti
Tmavá poleva
světlá poleva

Postup přípravy receptu

  1. Na vál prosejeme mouku s jedlou sodou a práškem do pečiva, přidáme ostatní suroviny a zpracujeme těsto, které necháme nejlépe přes noc v chladu odležet.

  2. Těsto vyválíme na pomoučněné pracovní desce a vykrajujeme kolečka, v troubě celkem nabudou tak je nedávat příliš blízko k sobě.

  3. Salko smícháme s máslem a ostatními surovinami a vyšleháme tuhý krém, kterým k sobě slepujeme kolečka. Vršek namáčíme v tmavé polevě a postříkáme světlou polevou. Jsou výborné, chuťově vzdáleně připomínají medovník.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!