Mátová panna cotta s čokoládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 ml smetany
10 g želatiny v plátcích
100 g cukru
4 lžíce mátového sirupu
Na dokončení:
čerstvá máta
tmavá čokoláda
kousek másla nebo trochu tekuté šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat.

  2. Smetanu smícháme se sirupem a cukrem a zahřejeme k bodu varu. Ihned stáhneme z ohně, vložíme vyždímanou želatinu a za stálého míchání ji rozpustíme v horké tekutině. Nesmí se vařit.

  3. Nalijeme do pohárů nebo silikonových báboviček a necháme pořádně ztuhnout.

  4. Čokoládu rozlámeme do hrnku, přidáme máslo nebo šlehačku a v teplé vodní lázni necháme rozpustit.

  5. Panna cottu, pokud je ve formičkách, opatrně vyklopíme a dozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!