Mátová panna cotta s čokoládou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 ml smetany
- 10 g želatiny v plátcích
- 100 g cukru
- 4 lžíce mátového sirupu
- Na dokončení:
- čerstvá máta
- tmavá čokoláda
- kousek másla nebo trochu tekuté šlehačky
Postup Mátová panna cotta s čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat.
Smetanu smícháme se sirupem a cukrem a zahřejeme k bodu varu. Ihned stáhneme z ohně, vložíme vyždímanou želatinu a za stálého míchání ji rozpustíme v horké tekutině. Nesmí se vařit.
Nalijeme do pohárů nebo silikonových báboviček a necháme pořádně ztuhnout.
Čokoládu rozlámeme do hrnku, přidáme máslo nebo šlehačku a v teplé vodní lázni necháme rozpustit.
Panna cottu, pokud je ve formičkách, opatrně vyklopíme a dozdobíme.