Masové kuličky v polentové krustě
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 750 g mletého masa (mix nebo libové vepřové)
- 200 g bílého jogurtu
- 1 polévková lžíce bramborového škrobu nebo kukuřičného škrobu
- 2 polévkové lžíce instantní polenty
- 2-3 stroužky česneku
- sůl
- pepř (ideálně citronový)
- zelená petrželka
- Na obalení:
- bramborový škrob nebo kukuřičný škrob
- 1 vejce
- trochu mléka
- instantní polenta
- tuk na smažení
Postup Masové kuličky v polentové krustě
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso smícháme s jogurtem, přidáme škrob a polentu, rozetřený česnek a dochutíme solí, pepřem a zelenou petrželkou. Důkladně promícháme a necháme cca půl hodiny odležet.
Po odležení tvarujeme kuličky velikosti pinpongového míčku, které obalíme ve škrobu, namáčíme do vejce rozšlehaného s trochou mléka a nakonec obalíme v polentě.
Smažíme ve vyšší vrstvě tuku při střední teplotě dozlatova. Jako přílohu volíme vařené brambory nebo bramborovou kaši.