Masové kuličky v polentové krustě

Recepty, Mleté maso

Suroviny

750 g mletého masa (mix nebo libové vepřové)
200 g bílého jogurtu
1 polévková lžíce bramborového škrobu nebo kukuřičného škrobu
2 polévkové lžíce instantní polenty
2-3 stroužky česneku
sůl
pepř (ideálně citronový)
zelená petrželka
Na obalení:
bramborový škrob nebo kukuřičný škrob
1 vejce
trochu mléka
instantní polenta
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme s jogurtem, přidáme škrob a polentu, rozetřený česnek a dochutíme solí, pepřem a zelenou petrželkou. Důkladně promícháme a necháme cca půl hodiny odležet.

  2. Po odležení tvarujeme kuličky velikosti pinpongového míčku, které obalíme ve škrobu, namáčíme do vejce rozšlehaného s trochou mléka a nakonec obalíme v polentě.

  3. Smažíme ve vyšší vrstvě tuku při střední teplotě dozlatova. Jako přílohu volíme vařené brambory nebo bramborovou kaši.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!