Masové kuličky s estragonovou omáčkou
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého masa (vepřové+hovězí)
- 100 ml bílého vína
- hrst nasekané zelené petrželky
- sůl, pepř
- 1 navršená lžíce Solamylu
- olej na opečení
- na omáčku:
- 1 PL másla
- 1 malá cibule
- 1 PL hladké mouky
- 100 ml bílého vína + voda nebo vývar dle potřeby
- 1 PL nasekaného čerstvého estragonu
- sůl
- smetana na vaření (nemusí být)
Postup Masové kuličky s estragonovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Maso důkladně (nejlépe hnětačem) promícháme s ostatními ingrediencemi a necháme v chladu odležet. Asi po půl hodině tvoříme z masové směsi kuličky, které opečeme na rozpáleném oleji dozlatova.
Kuličky vyjmeme, dáme stranou, do pánve přidáme máslo a nasekanou cibuli, mírně orestujeme, zasypeme moukou a usmažíme světlou jíšku.
Zalijeme vínem a vodou nebo vývarem a necháme na mírném ohni asi 10 minut probublávat. Občas zamícháme.
Do omáčky vsypeme masové kuličky, přidáme estragon a ještě společně provaříme. Nakonec dosolíme a pro zjemnění můžeme přidat trochu smetany, není to ale nutné. Podáváme s vařenými brambory.