Masové koule na opečené zelenině s bramborovo-sýrovými kopečky
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 0,5 kg mletého masa
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1,5 lžíce koření do mletého masa
- hrst strouhánky
- 1 vejce
- sůl
- olej
- 1 malá cuketa
- 1 velká mrkev
- 2 čerstvé papriky
- 6 žampionů
- olivový olej
- 1 kg brambor
- 2 vejce
- máslo
- 0,5-1 dcl mléka
- petrželka
- 10 dkg strouhaného sýra
- sůl
- muškátový oříšek
Postup Masové koule na opečené zelenině s bramborovo-sýrovými kopečky
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso okořeníme, přidáme vajíčko, hořčici, strouhanku a vejce a hmotu propracujeme. Ze směsi vytvarujeme koule o průměru 5 cm, které poklademe na plech s pečicím papírem, zakápneme olejem a dáme péct do trouby na 200°C cca 30 minut.
Zeleninu nakrájíme na tenké kroužky a orestujeme zprudka na olivovém oleji, aby zůstala křupavá.
Brambory uvaříme doměkka, rozmačkáme spolu s teplým mlékem a máslem na hustou kaši, vmícháme vajíčka, petrželku, sůl, muškát a polovinu nastrouhaného sýra a na plech nastříkáme zdobícím sáčkem pusinky.
Ty posypeme zbytkem strouhaného sýra a dáme zapéct do trouby, než sýr zezlátne, cca 15 minut.