Masová roláda s ovocem a kokosovou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

maso na roládu
šunka
mrkev
hroznové víno (nebo jiné ovoce)
česnek
kokos na posypání
drcený kmín
pepř bílý
mouka
kari
bazalka
250 ml smetany
Nádivka:
1 velký hrneček ovesných vloček
250 ml smetany
lžičku kari
l-2 lžičky majoránky
trochu sladké papriky
1 lžíci medu
špetka Podravky

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme nádivku: Vločky zalijeme 250 ml smetany, necháme změknout a přidáme ostatní ingredience.

  2. Maso připravíme na roládu, potřeme česnekem, lehce posypeme paprikou, poklademe plátky šunky a naplníme nádivkou (cca 1cm vrstva), na nádivku dáme mrkev, půlky vypeckovaného hroznového vína, opatrně zatočíme do rolády, potřeme medem a lehce zasněžíme kokosem. Vložíme na pekáč vymazaný olejem a přelijeme zbytkem smetany.

  3. Pečeme v troubě předehřáté na 170 stupňů cca 40 min. V průběhu pečení podléváme.

  4. Omáčka: Slijeme výpek, přidáme trochu bílého pepře, 2 lžíce kokosu, prolisovaný česnek, drcený kmín, necháme chvilku dusit a podle potřeby zahustíme.

  5. Podávámé s rýží (nejlépe vařenou s celým černým pepřem, smíchanou s bazalkou - vypadá dobře, chutná ještě lépe).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!