Kuřecí prsa v pikantní omáčce s rajčaty a penne

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

350 g kuřecích prsních řízků
1/4 šálku hladké mouky
1/2 lžičky soli
špetka černého pepře
50 g másla
1 konzerva krájených rajčat
15 g cukru
1/2 šálku vody
2 lžíce bílého vinného octa
2 lžíce worchesterové omáčky
1 lžička chilli
2 stroužky česneku
1/8 lžičky pepřové omáčky – tedy hot pepper sauce

Postup přípravy receptu

  1. Řízky jemně naklepeme a obalíme v mouce, smíchané se solí a pepřem.

  2. Máslo rozehřejeme v pánvi na střední teplotě a opečeme řízky z obou stran dohněda. Řízky vyjmeme z pánve a dáme okapat na papírovou utěrku.

  3. Mezitím si připravíme základ omáčky – smícháme ocet, worchester, pepřovou omáčku, chilli, sůl a prolisovaný česnek.

  4. Do stejné pánve dáme nakrájená rajčata i se šťávou, přidáme cukr. Zalijeme základem omáčky a přilijeme trochu vody. Přivedeme k varu.

  5. Vrátíme do pánve kuřecí řízky, teplotu snížíme. Zakryjeme a dusíme asi tak 35 až 45 minut.

  6. Podáváme s těstovinami, třeba penne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!