Kuřecí prsa v pikantní omáčce s rajčaty a penne
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 350 g kuřecích prsních řízků
- 1/4 šálku hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- špetka černého pepře
- 50 g másla
- 1 konzerva krájených rajčat
- 15 g cukru
- 1/2 šálku vody
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 2 lžíce worchesterové omáčky
- 1 lžička chilli
- 2 stroužky česneku
- 1/8 lžičky pepřové omáčky – tedy hot pepper sauce
Postup Kuřecí prsa v pikantní omáčce s rajčaty a penne
Postup přípravy receptu
-
Řízky jemně naklepeme a obalíme v mouce, smíchané se solí a pepřem.
Máslo rozehřejeme v pánvi na střední teplotě a opečeme řízky z obou stran dohněda. Řízky vyjmeme z pánve a dáme okapat na papírovou utěrku.
Mezitím si připravíme základ omáčky – smícháme ocet, worchester, pepřovou omáčku, chilli, sůl a prolisovaný česnek.
Do stejné pánve dáme nakrájená rajčata i se šťávou, přidáme cukr. Zalijeme základem omáčky a přilijeme trochu vody. Přivedeme k varu.
Vrátíme do pánve kuřecí řízky, teplotu snížíme. Zakryjeme a dusíme asi tak 35 až 45 minut.
Podáváme s těstovinami, třeba penne.