Máslové kokosky

Recepty, Cukroví

Suroviny

1 pytlík kokosu (200g)
150 g cukru krystalu, krupice
asi 1/3 kostky rozpuštěného másla
3 vejce
čokoláda na vaření na namáčení

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme do takového matlavějšího těsta a můžeme vytvářet kuličky nebo dvěma lžičkami válečky. Dáváme na plech s pečícím papírem. Já osobně jsem dělala kuličky a pak je prstem trochu splácla na kolečko.

  2. Dáme do trouby (horkovzduch) na 100° asi na 20-30 min. Potom přidáme teplotu na 200° na 15 až 20 minut, až budou kokosky zlatavé. Kokosky po vytažení na povrchu trochu ztvrdnou, ale uvnitř jsou krásně vláčné. Nechte je chvíli na plechu, pak můžete dávat na talířek.

  3. Pokud chcete, můžete je napůl namočit do rozpuštěné čokolády na vaření.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!